11 Nisan 2015 Cumartesi

Dota Öğreniyorum



  • Dota oyununu ilk defa oynuyorsanız ve bu tarz oyunlara yabancıysanız oyuna alışmanız için kendinize fırsat verin yapmak istediklerinizi yapamıdığınız zamanlarda kendinize kızmak yerine böyle yapsaydım daha iyi olurdu diye söylenmeniz sizler için çok daha faydalı olur ve üstüne kata kata ilerlersiniz.
  • İlk etapta oyunu kavramanız için oyunda strength diye geçen yani ölmesi biraz daha güç olan heroları tercih etmeniz daha mantıklı olan bir tercihdir.
  • Oyunu botlarla oynayarak kendinize biraz pratik kattıktan sonra ve az çok el alışkanlığı ve göz alışkanlığı kazandıktan sonra online olarak oynamayı tercih etmenizde sizlerin için ekstradan +1 puandır.
  • Online olarak oyuna başladık ve zorlu bir mücadele artık bizleri beklemekte , şimdi ne kadar öğrendiğiniz ve ne kadar uyum içinde olduğunuz sizlerin elinde unutmayın dota bir takım oynudur. Bireysel oyuncuların iyi rakiplere karşı etkisiz kaldıklarına emin olabilirsiniz. Bundan dolayı sizler oyuna başlarken sizin becerilerinize en yatkın olan özelliklerde ilerleyin ve karşınıza çıkan 3 seçenekten biri sizin yeteneğinize en fazla yatkın olanıdır.
  • İnttelligence : Bu grup oyuncuları oyunun yükünü en çok çeken gruptur, çok fazla hızlı olmaları gerekmektedir ve zaman zaman kendi ölümlerini bir başka takım arkadaşını kurtarmak için çok rahatça feda edebilmelidirler. Genel olarak bütün int herolar support oarak görev yaparlar tabi oyunun gidişatına göre ve takım arkadaşınızın aldıkları hero gruplarınında etkisiyle tank olabilir yada atacker kasabilirsiniz. Bu olayda Dota'nın çok kombinasyonlu bir oyun olduğunu göstermektedir.
  • Strength : Tank diye tabir edilen bu grup combatı dağıtıp dikkati üstüne çekmekle yükümlüdür. Genel amacı takım arkadaşlarının daha rahat combatta hareket olanağı sağlamak ve yaşanan combatın en rahat şekilde takımının lehine çevirmektir.
  • Agilitiy : Oyun başlangıcında takımın üstünde durduğu ve güçlenmesini istediği hero grubudur, bu grupta bulunan heroları oynayanlar biraz sabırlı olmaları gerekmektedirler. İntlelligenceler gibi oyun basında özellikleri pek fazla değildirler ve oyun sonunlarında takımı sırtlamaları gerekmektedirler.
  • Dotada bir takımı bir ülkeye benzettiğimizde bu ülkedeki askerler strength herolar, ekonomiyi sağlayanlar intelligence herolar, teknoloji ise agility herolardır. Bundan dolayıdır ki dotanın bireysellik dışında bir sistemle oynandığının açık bir kanıtıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder